Lapszabászat

Lapszabászatunkban 3 gyártó lapjai találhatóak meg

(FALCO, EGGER, KASTAMONU) melyek közül mindenki megtalálhatja a színmintákból a neki tetszőt! Valamennyi laphoz szín azonos élzárás kérhető, de bármilyen más igényeket is kielégítünk! Ha egyszerűnek is tűnik, mégis korszerű gépeket igényel a folyamat, ezért használunk modern típusú lapszabász gépet, és előmarós élzáró gépet, CNC-t.

A bútorlapok előnyei:

 • A bútorlapok óriási előnye a nagy táblaméret (2800*2070 mm),
 • a homogén struktúra, mérettartósság,
 • a több száz féle szín, az egyszínűektől a fautánzatokon át a fém, kő és textil utánzatokig.

Általános vastagság 18 mm de karcsúbb lapok is léteznek míg a vastagabbak a 25 ill. a duplungolt (2×18 mm) 36 mm bútorlapok.
További előnyei a bútorlapoknak, hogy nem kell felület kezelni, mert a gyári már elég erős, hogy ellenálljon az általános igénybevételnek, mint például víznek, hőnek, karcolásnak.

A bútorlapok célja, hogy helyettesítsék a bútorgyártáskor a tömör fát. Ez egy környezetkímélőbb anyag, hiszen a fának minden egyes részét felhasználják, tehát nem keletkezik hulladék, mint a fa esetében, amikor megmunkálás közben rengeteg anyag elforgácsolódik.
Megkülönböztethetünk a bútorlapok között több száz színt, kategóriát, felületi struktúrát:

Kategóriák:

 • korpuszfehér ( a legnépszerűbb és legolcsóbb)
 • uni színek (egyszínű felületek: sárga,vanilia,lila stb)
 • fautánzat (calvados, bükk, juhar, éger, cseresznye stb.)
 • fantázis (virágmintás, ezüst, kőmintás stb.)

Felületi struktúra lehet:

 • matt, szuper matt
 • faerezett
 • gyöngyprégelt
 • fényes
 • magasfényű
 • tükörfényes
 • akril

HDF

Farostokból előállított fa alapanyagú lemez. Duzzadási magatartásukat tekintve felülmúlják, a faforgácslapot ezért napjainkban egyre jobban terjed a bútoripari felhasználásban.

MDF

Az MDF-re ugyanúgy jellemző a széles szín választék és a kedvező műszaki paraméterek, de kiválóan alkalmas a marhatóságra, ezzel bútorajtófront gyártás legkedveltebb alapanyaga is. Különböző minták marhatóak bele, ami a bútorlap esetében nem tehető meg, mivel a marás során szétporladna. Tömörebb és nehezebb anyag, mint a bútorlap.

Tömör fa

Talán ez az alapanyag az, amit mindenki jól ismer. Vannak olyan bútortípusok, amik más anyagból nem megoldhatóak, színe pácolással változtatható. Időállóságát és szépségét azonban nem lehet vitatni.

Munkalap

A munkalap minden konyhának meghatározó része, hiszen különféle főzési, előkészítő munkálatoknak ez az un. pult ad helyet ezért ütés-, karc-, kopás-, és hőálló és a háztartási vegyszerekkel szemben is ellenálló. A munkalap a konyhabútor legintenzívebb használatnak kitett része épp ezért egyszerre kell strapabírónak és esztétikusnak lennie.
Etikett címkézést is végez, a szabászgép ezzel a pontos elemjegyzékkel segít azonosítani összeszerelésnél az alkatrészeket.

Házhoz szállítás

A vevő erre irányuló igénye esetén az árut a megjelölt helyre szállítjuk előzetes egyeztetés után.

Megrendelés

Kérünk minden régi és új megrendelőnket, ha lehetséges a jövőben ezen a nyomtatványon adják le megrendeléseiket faxon vagy e-mailben, vagy személyesen megkönnyítve ezzel az ügyintézést!

A megrendeléseiken kérjük tüntessék fel mindenképpen az anyag számát(Pl.:H1502) és megnevezését( pl.:éger), valamint az élzáró vastagságát (0,4-0,8-2) és színét (szín azonos vagy eltérő szín esetén anyagszámmal).

A megrendelő lap letöltéséhez, kérem kattintson az alábbi hivatkozásra!

Megrendelő-lap nyomtatvány

A letöltött táblázatot nyissa meg, töltse ki, majd mentse el a merevlemezre,

A megrendelést faxon, vagy e-mailben küldje el nekünk!

Köszönettel

Eck- Fa Kft

2851 Környe, Iparcentrum

Tel/Fax:06-34/473-277

www.eckfakft.hu

email: szabaszat@eckfakft.hu

ECK FA Kft.
2851, Környe, Iparcentrum Pf:25
Tel: 06-34/473-277
Fax: 06-34/473-277

Eck Csaba – Ügyvezető
Tel: 06-30/9577-181
Email: eckfakft@t-online.hu

Ifj. Eck Csaba
Tel: 06-30/2978-359
Email: ifj.eck.csaba@eckfakft.hu