Széchenyi Pályázat 2020

 

Sikeres pályázataink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Élzárási technológiai innováció az Eck-Fa Kft-nél”

 

A ECK-FA Asztalosipari és Kereskedelmi Kft. környei telephelyén 1 db Holz-Her Accura 1556 Premium élzárógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 22,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Eck Csaba faipari tevékenységét egyéni vállalkozóként kezdte meg, majd 1995-től Bt-ként folytatta. Jelenlegi formájában 1999 óta működik az Eck-Fa Kft. Kezdetben egyedi megrendelésekre gyártott bútorokat, ezzel kiszolgálva a környei és a közeli települések lakossági megrendeléseit.  Fő tevékenysége a 3101’08 TEÁOR szám alá tartozó Irodabútor gyártása.

A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős mértékű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja. A projekt másik célja, a munkafolyamatok automatizálása, melynek köszönhetően, a minőség mellett, a termelési hatékonyság is nő. A projekt megvalósításának köszönhetően, a társaság által előállított termékek minősége nő, ezáltal árbevétel növekedést és versenyképesség javulást ér el.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Holz-Her Accura 1556 Premium élzárógépet, aminek köszönhetően, a társaság képes kiszolgálni a folyamatosan érkező vevői megrendeléseket, tehát nagyobb hatékonyságot ér el. A gép beszerzése lehetővé teszi, olyan új termékek gyártását, melyekkel megjelenhet, olyan piacokon, ahol korábban nem tudta kielégíteni a vevői igényeket, ezzel növelve versenyképességét és árbevételét. A társaság gyártási kapacitása nő, ennek következtében több megrendelést képes teljesíteni. A társaság teljesítményével együtt az elkészített termékek minősége is javult.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

 

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 22,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

További információ kérhető:

Eck Csaba

Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 957-7181, e-mail címünk: eckfakft@t-online.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02070

Befejezés időpontja: 2018.12.06.; Támogatás aránya: 50%

A támogatás összege: 22 390 602,- Ft

logopár

Bővebb információ és pályázati lehetőségek

 


 

 

“Az ECK-FA Asztalosipari és Kereskedelmi Kft. kapacitásbővítő beruházása”

 

Az ECK-FA Asztalosipari és Kereskedelmi Kft. környei telephelyén 1 db Morbidelli Author M200 5 tengelyes CNC megmunkáló központot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 24,99 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

 

Az Eck-Fa Kft.-t 1998 alapította az ügyvezető és a felesége, a mai napig 100 %-ban magyar magánszemélyek tulajdonban van. A társaság főként mobil és beépített bútorok készítésével, valamint fa nyílászárók gyártásával foglalkozik.

A vállalkozás fejlesztésének fő célja a technológia nyomon követése, az új technológiák alkalmazása, a vállalkozás rendelkezésére álló eszközök folyamatosan korszerű szinten tartása. Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Morbidelli Author M200  típusú 5 tengelyes CNC megmunkáló központot, mellyel hatalmas lépést tett előre piaci pozíciójának megerősítése érdekében, valamint a gép által kínált műszaki paramétereknek köszönhetően képessé vált tovább bővíteni vevőkörét, illetve visszaszerezni azon korábbi vevőit, kik kifejezetten e miatt a technológiai hiány miatt kényszerültek másik beszállítót felkeresni. A projekt keretében beszerzett 5 tengelyes CNC megmunkáló központ megteremtette a biztonságos üzemeltetésének feltételeit.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 25 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.eckfakft.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Eck Csaba

Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36 (30) 9557181, e-mail címünk: eckfakft@t-online.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-0080

Befejezés időpontja: 2018.02.22.; Támogatás aránya: 50%

A támogatás összege: 24.996.724,- Ft

 


 

Faipari gépek beszerzése:

„A támogatási szerződés hivatkozási száma: GOP-2.1.1-09/A-2009-1552
A projekt címe: Faipari gépek beszerzése az Eck-fa Kft.-nél
A (Fő) Kedvezményezett neve és címe: Eck-Fa Asztalosipari és Kereskedelmi Kft., 2851 Környe, Iparcentrum, 0572/28 hrsz.
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1539 Budapest, Postafiók 684.
A projekt keretén belül a társaság eszközbeszerzési céllal nyújtott be pályázatot. A projekt megvalósítása során a pályázat szerinti 1 db IDM Activa élzáró automata, 1 db. SCM Sandya 7 kontaktcsiszoló és 1 db SCM SI 400 class lapszabász gép megvásárlására került sor, amelyet a társaság az asztalos és faiparban használ.
A társaság a projekt megvalósítását a tervezett kezdési időpontnál 52 nappal később kezdte meg, azonban a befejezés 15 nappal korábban valósult meg a tervezetthez képest.
A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.
A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez és a költségek csökkentéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot a piaci pozíció megerősítéséhez.”


Vállalatirányítási rendszer fejlesztése

A támogatási szerződés hivatkozási száma: GOP-2.2.1-09/1-2009-0144
A projekt címe: Vállalatirányítási rendszer fejlesztése az ECK-FA Kft-nél
A (Fő) Kedvezményezett neve és címe: Eck-Fa Asztalosipari és Kereskedelmi Kft., 2851 Környe, Iparcentrum, 0572/28 hrsz.
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1539 Budapest, Postafiók 684.
A projekt keretén belül a társaság szoftver eszköz beszerzési, valamint oktatási céllal nyújtott be pályázatot. A projekt megvalósítása során a pályázat szerinti 1 db KORPUS CAD/CAM, 1 db KORPUS NET, 1 db KORPUS SERIAL szoftver beszerzésére került sor, valamint a KORPUS szoftverek helyszíni telepítése és oktatás igénybe vétele történt. A társaság a beszerzett szoftvereket az asztalos és faiparban használja.
A társaság a projekt megvalósítását a tervezett időpontban kezdte meg, a befejezés a kifizetés miatt 1 nappal később valósult meg a tervezetthez képest.
A projekt megvalósítása során beszerzett szoftver eszközök, illetve a velük kapcsolatban igénybe vett szolgáltatások hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez és a költségek csökkentéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot a piaci pozíciója megerősítéséhez.

 

Nemzeti fejlesztési ügynökség: www.nfu.hu

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

logopár