Széchenyi Pályázat 2020

 

 

 

 

 

 

“Az ECK-FA Asztalosipari és Kereskedelmi Kft. kapacitásbővítő beruházása”

 

Az ECK-FA Asztalosipari és Kereskedelmi Kft. környei telephelyén 1 db Morbidelli Author M200 5 tengelyes CNC megmunkáló központot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 24,99 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

 

Az Eck-Fa Kft.-t 1998 alapította az ügyvezető és a felesége, a mai napig 100 %-ban magyar magánszemélyek tulajdonban van. A társaság főként mobil és beépített bútorok készítésével, valamint fa nyílászárók gyártásával foglalkozik.

A vállalkozás fejlesztésének fő célja a technológia nyomon követése, az új technológiák alkalmazása, a vállalkozás rendelkezésére álló eszközök folyamatosan korszerű szinten tartása. Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Morbidelli Author M200 TV típusú 5 tengelyes CNC megmunkáló központot, mellyel hatalmas lépést tett előre piaci pozíciójának megerősítése érdekében, valamint a gép által kínált műszaki paramétereknek köszönhetően képessé vált tovább bővíteni vevőkörét, illetve visszaszerezni azon korábbi vevőit, kik kifejezetten e miatt a technológiai hiány miatt kényszerültek másik beszállítót felkeresni. A projekt keretében beszerzett 5 tengelyes CNC megmunkáló központ megteremtette a biztonságos üzemeltetésének feltételeit.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 25 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.eckfakft.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Eck Csaba

Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36 (30) 9557181, e-mail címünk: eckfakft@t-online.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-0080

Befejezés időpontja: 2018.02.22.; Támogatás aránya: 50%

A támogatás összege: 24.996.724,- Ft